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Navegação Coffee Science por título

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  • Leite, Edson Rubens da Silva; Protásio, Thiago de Paula; Rosado, Sebastião Carlos da Silva; Trugilho, Paulo Fernando; Melo, Isabel Cristina N. A. de (Editora UFLA, 2015-04)
    Objetivou-se, neste trabalho, avaliar a qualidade do carvão vegetal de Coffea arabica L. para fins bioenergéticos, utilizando três sistemas de cultivo existentes no Sul de Minas Gerais (natural agroflorestal, orgânico e ...
  • Tavares, Tiago de Oliveira; Santinato, Felipe; Silva, Rouverson Pereira da; Voltarelli, Murilo Aparecido; Paixão, Carla Segatto Strini; Santinato, Roberto (Editora UFLA, 2015-10)
    O recolhimento do café de varrição é essencial para reduzir as perdas que ocorreram de forma natural ou devido à colheita. Objetivou-se avaliar a qualidade operacional de um conjunto mecanizado de recolhimento de café, ...
  • Martins Neto, Fábio Lúcio; Matsumoto, Sylvana Naomi (Editora UFLA, 2010-09)
    Objetivou-se, neste trabalho, avaliar por meio de indicadores bióticos e abióticos, a qualidade do solo, assim como a nutrição de cafeeiros cultivados sob manejos convencional e orgânico, em sistemas de produção a pleno ...
  • Souza, Gustavo Soares de; Dan, Maurício Lima; Araújo, João Batista Silva (Editora UFLA, 2016-04)
    Objetivou-se, neste trabalho, avaliar os efeitos do cafeeiro conilon a pleno sol e consorciado com espécies arbóreas, sobre a qualidade física do solo. O trabalho foi realizado com seis tratamentos: T1- café em monocultivo; ...
  • Rocha, Omar Cruz; Guerra, Antonio Fernando; Ramos, Maria Lucrécia Gerosa; Oliveira, Alberto da Silva; Bartholo, Gabriel Ferreira (Editora UFLA, 2014-10)
    Objetivou-se, neste trabalho,avaliar o efeito da irrigação e da braquiária em cobertura nas entrelinhas dos cafeeiros, sobre a qualidade físico-hídrica de um Latossolo Vermelho, do Planalto Central Brasileiro. O ensaio foi ...
  • Teixeira, Olívia Reis; Passos, Flávia Regina; Mendes, Fabrícia Queiroz (Editora UFLA, 2016-07)
    O consumo de café representa um hábito mundial, sendo essa bebida uma das mais consumidas no mundo. Objetivou-se avaliar a qualidade físico-química e microscópica de café torrado e moído destinados ao mercado consumidor ...
  • Anjliany, Meysin; Syafutri, Merynda Indriyani; Widowati, Tri Wardani (Universidade Federal de Lavras, 2022-12-29)
    Coffee waste consisted of coffee peel (45%), mucilage (10%) and seed peel (5%). Generally, coffee peel is used in the manufacture of fertilizers. Coffee peel waste is a potential material that can be the producer of caffeine, ...
  • Santos, Fernando Ferreira Lima dos; Rosas, Jorge Tadeu Fim; Martins, Rodrigo Nogueira; Araújo, Guilherme de Moura; Viana, Lucas de Arruda; Gonçalves, Juliano de Paula (Editora UFLA, 2020)
    The increasing market interest in coffee beverage, lead coffee growers around the world to adopt more efficient methods to select the best-quality coffee beans. Currently, coffee beans selection is carried out either ...
  • Espíndula, Marcelo Curitiba; Botelho, Frederico José Evangelista; Clemente, Aline da Consolação Sampaio; Teixeira, Alexsandro Lara; Alves, Gleice Quele Fonseca; Oliveira, Roseane Maria Evangelista (Editora UFLA, 2018-01)
    Coffea canephora ‘Apoatã’ seeds are used for the formation of rootstocks for grafting of C. arabica seedlings. The quality of seeds and the individualization of used genotypes are prevalent factors for the formation of ...
  • Lima, Julião Soares de Souza; Silva, Samuel de Assis; Fonseca, Abel Souza da; Pajehu, Levi Fraga (Editora UFLA, 2020)
    After harvesting, the coffee beans tend to lose quality during fruit processing and grain storage, thus affecting the quality of the obtained beverage. The objective of this research was to evaluate the quality of the ...
  • Souza, Antonio Jackson de Jesus; Matsumoto, Sylvana Naomi; Malta, Marcelo Ribeiro; Guimarães, Rubens José (Editora UFLA, 2013-04)
    To summarize aspects related to the physicochemical quality of Coffea arábica, cultivated under afforestation and full sun, with both wet and dry post-harvest management, was carried on the present study. The experimental ...
  • Oliveira, Pedro Damasceno de; Biaggioni, Marco Antônio Martin; Borém, Flávio Meira; Isquierdo, Eder Pedroza; Damasceno, Mariana de Oliveira Vaz (Editora UFLA, 2018-10)
    This research evaluated the sensory quality of processed and dried coffee beans in different ways. Two types of processing were used: dry and wet, besides seven drying methods: drying in yard and mechanical drying with ...
  • Borém, Flávio Meira; Isquierdo, Eder Pedroza; Alves, Guilherme Euripedes; Ribeiro, Diego Egídio; Siqueira, Valdiney Cambuy; Taveira, Jose Henrique da Silva (Editora UFLA, 2018-04)
    The final quality of coffees depends on the preservation of the cell membranes of the coffee beans, which can be damaged during the drying. Thus, the aim of this study was to assess the immediate and latent effects of the ...
  • Borém, Flavio Meira; Andrade, Fabrício Teixeira; Santos, Cláudia Mendes dos; Alves, Ana Paula de Carvalho; Matias, Gabriel Carvalho; Teixeira, Daniela Edel; Ossani, Paulo César; Cirillo, Marcelo Ângelo (Editora UFLA, 2019-10)
    A challenge in the packaging and export of specialty coffees is to avoid green coffee bean storage and transport conditions that negatively affect the sensory quality of the roasted beans. The present study evaluated green ...
  • Miranda, Gustavo Rabelo Botrel; Silva, Marcos dos Reis; Alves, Alberto Donizete; Gonçalves, Eugênio José (Editora UFLA, 2016-07)
    A eficiência da aplicação foliar de determinados produtos sobre o cafeeiro, depende, na maioria das vezes, da cobertura da superfície foliar com o produto aplicado em forma de pulverização. Neste estudo, objetivou-se ...
  • Vilela, Ximena Maira de Souza; Medeiros, Fernanda Carvalho Lopes de; Gonçalves, Adenilson Henrique; Silva, Lindomar Canuto da (Editora UFLA, 2019-10)
    Chemical control is the main weed management system in coffee crop. Herbicides alternatives controlling grass weeds in infested coffee areas are limited, mainly due to the few options of registered herbicides. Thus, it is ...
  • Pereira, Thamiris Bandoni; Salgado, Sônia Maria de Lima; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Pereira, Antônio Alves; Ferreira, André Dominghetti; Oliveira, Luiz Paulo Vilela (Editora UFLA, 2012-01)
    Uma das medidas mais econômicas e eficientes para controlar nematoides é o uso de cultivares resistentes. Objetivou- se, avaliar a reação de genótipos de cafeeiro resultantes do cruzamento de Icatu ou Catuaí com o Híbrido ...
  • Silva, Vania Aparecida; Rezende, Juliana Costa de; Carvalho, Alex Mendonca de; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Rezende, Tiago Teruel; Ferreira, André Dominghetti (Editora UFLA, 2016-01)
    Diante das adversidades climáticas ocorridas nos últimos anos, bem como a intensificação das podas em lavouras novas, foi avaliada a capacidade de recuperação vegetativa e reprodutiva após a poda do tipo esqueletamento em ...
  • Carvalho, Alex Mendonça de; Guimarães, Rubens José; Moura, Cesar Augusto de; Mendes, Antonio Nazareno Guimarães; Carvalho, Gladyston Rodrigues de (Editora UFLA, 2007-01)
    É comum a perda de mudas de cafeeiro que permanecem no viveiro após a época ideal de plantio. Os trabalhos de recuperação de mudas produzidas em saquinhos de polietileno são encontrados mais facilmente na literatura do que ...
  • Decaro Junior, Sergio Tadeu; Ferreira, Marcelo da Costa; Lasmar, Olinto; Fouquet, Gunther (Editora UFLA, 2015-10)
    The present work evaluated reducing on spray volume for the control of Leucoptera coffeella (Guérin-Mèneville & Perrottet, 1842) (Lepidoptera: Lyonetiidae) in coffee. Were used a conventional sprayer to apply the volumes ...

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