SBICafé
Biblioteca do Café

Navegação Coffee Science por assunto "Cafeicultura::Agroclimatologia e fisiologia"

Navegação Coffee Science por assunto "Cafeicultura::Agroclimatologia e fisiologia"

Classificar por: Ordenar: Resultados:

  • Santoro, Patricia Helena; Morais, Heverly; Kitzberger, Cintia Sorane Good (Universidade Federal de Lavras, 2023-10-03)
    Frosts affect coffee production in Brazil, with effects on commodity prices around the world. Agroforestry systems are strategies to reduce the effects of frost on coffee trees. To date, this study has evaluated the largest ...
  • Santos, Jefferson Luan Dias dos; Matsumoto, Sylvana Naomi; Brito, Carmem Lacerda Lemos; Santos, Jerffson Lucas; Oliveira, Luan Santos de (Editora UFLA, 2015-10)
    Objetivou-se, neste estudo, avaliar os efeitos de doses de cloreto de mepiquat aplicado via foliar, na morfofisiologia de cafeeiros cultivar Catuaí Vermelho IAC 144, sob distintos regimes hídricos. Os ensaios foram realizados ...
  • Moura, Waldênia de Melo; Pedrosa, Adriene Woods; Oliveira, Rebeca Lourenço de; Cecon, Paulo Roberto; Ferrão, Romário Gava; Ferrão, Maria Amélia Gava; Verdin Filho, Abraão Carlos (Universidade Federal de Lavras, 2022-06-09)
    Recently, the cultivation of Coffea canephora species has expanded as a consequence of climate change effects and emerging markets that use this cof-fee as raw material. To meet such demands of production, it is necessary ...
  • Fernandes, Tales Jesus; Pereira, Adriele Aparecida; Muniz, Joel Augusto; Savian, Taciana Villela (Editora UFLA, 2014-04)
    O café é um dos produtos mais importantes da agricultura brasileira, portanto estudos que visam uma melhor qualidade final do seu fruto têm sido, cada vez mais, objetivo de pesquisas. Conhecer as curvas de crescimento de ...
  • Santini, Paula Tristão; Barbosa, Ronei Aparecido; Almeida, Lorena Gabriela; Souza, Kamila Rezende Dázio de; Barbosa, João Paulo Rodrigues Alves Delfino; Alves, José Donizeti (Editora UFLA, 2019-07)
    The ecophysiological parameters of coffee canopy were mapped throughout the day. Therefore, evaluations were carried out in ‘Catuaí Vermelho’ Coffea arabica L., measuring 1.7 meters. A vertical gradient (from the apex to ...
  • Santini, Paula Tristão; Almeida, Lorena Gabriela; Souza, Kamila Rezende Dázio de; Barbosa, João Paulo Rodrigues Alves Delfino; Alves, José Donizeti (Editora UFLA, 2019-07)
    The spatial variability of the total chlorophyll content and carotenoids content, starch and soluble sugars of coffee canopy were mapped throughout the day. Therefore, evaluations were carried out in a ‘Catuaí Vermelho’ ...
  • Sarvina, Yeli; June, Tania; Sutjahjo, Surjono Hadi; Nurmalina, Rita; Surmaini, Elza (Editora UFLA, 2021)
    Coffee is an annual crop sensitive to climate variability. Most Indonesian coffee is cultivated on marginal lands that are vulnerable to environmental chang es, including climate. Indonesia’s climate variability is influenced ...
  • Baliza, Danielle Pereira; Cunha, Rodrigo Luz da; Castro, Evaristo Mauro de; Barbosa, João Paulo Rodrigues Alves Delfino; Pires, Marinês Ferreira; Gomes, Rodrigo Abreu (Editora UFLA, 2012-09)
    Diferenças nos níveis de radiação podem causar modificações nas características estruturais e funcionais das folhas, que podem responder diferencialmente por modificações anatômicas, morfológicas e fotossintéticas. ...
  • López, Juan Carlos García; Herrera, Ninibeth Gibelli Sarmiento; Carabalí, Carolina Ramírez; Bohórquez, Juan Pablo Carvajal; Bejarano, Natalia Catalina Flechas; Chaurra, Daniel Antonio Franco (Universidade Federal de Lavras, 2022-12-29)
    The energy dissipation and the evapotranspiration processes, are factors involved in the ecosystem net carbon exchange and are determinants in the ability of a self-regulating system to balance high carbon emissions. To ...
  • Eugenio, Fernando Coelho; Peluzio, Telma Machado de Oliveira; Pereira, Ana Aparecida Barbosa; Santos, Alexandre Rosa dos; Peluzio, João Batista Esteves; Bragança, Rosembergue; Fiedler, Nilton César; Paula, Elizabeth Neire da Silva Oliveira de (Editora UFLA, 2014-07)
    Objetivou-se, no presente artigo, propor a determinação do Zoneamento Agroclimatológico do Coffea canephora, mediante a utilização de reclassificação espacial em classes de porcentagens, para o estado do Espírito Santo. ...

Buscar em toda a Biblioteca


Sobre o SBICafé

Navegar

Minha conta