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Navegação Revista Brasileira de Ciência do Solo por assunto "Coffea canephora"

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  • Tomaz, Marcelo Antonio; Martinez, Herminia Emilia Pietro; Sakiyama, Ney Sussumu; Cruz, Cosme Damião; Pereira, Antonio Alves (Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2006-03)
    Comparativamente ao pé-franco, a combinação enxerto/porta-enxerto altera os complexos mecanismos de "feedback" entre parte aérea e raízes, afetando de maneira positiva ou negativa a eficiência nutricional da planta. Este ...
  • Partelli, Fábio Luiz; Espindula, Marcelo Curitiba; Marré, Wellington Braida; Vieira, Henrique Duarte (Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2014-01)
    The period between anthesis and fruit ripening varies according to the Conilon coffee (Coffea canephora) genotype. Therefore, the time of the nutritional requirements for fruit formation may differ, depending on the formation ...
  • Tomaz, M. A.; Silva, S. R.; Sakiyama, N. S.; Martinez, H. E. P. (Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2003-07)
    O estudo da eficiência nutricional de plantas enxertadas de cafeeiro é importante para a seleção de combinações enxerto/porta-enxerto, visando ao desenvolvimento e produção máximos. O presente trabalho teve como objetivo ...
  • Partelli, Fabio Luiz; Vieira, Henrique Duarte; Monnerat, Pedro Henrique; Viana, Alexandre Pio (Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2006-05)
    O café conilon (Coffea canephora) ocupa grande importância no cenário sócio- econômico no Espírito Santo, e o seu cultivo, principalmente, de forma orgânica é crescente e representativo; no entanto, faltam informações sobre ...
  • Marré, Wellington Braida; Partelli, Fábio Luiz; Espindula, Marcelo Curitiba; Dias, Jairo Rafael Machado; Gontijo, Ivoney; Vieira, Henrique Duarte (Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2015-09)
    The number of days between anthesis and maturation of conilon coffee berries varies according to the genotype. Thus, it is believed that periods of greater nutrient demand for fruit formation also vary according to the ...
  • Wadt, Paulo Guilherme Salvador (Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2005-03)
    Farm planning requires an assessment of the soil class. Research suggest that the Diagnosis and Recommendation Integrated System (DRIS) has the capacity to evaluate the nutritional status of coffee plantations, regardless ...
  • Santos, Eduardo Oliveira de Jesus; Gontijo, Ivoney; Silva, Marcelo Barreto da; Partelli, Fábio Luiz (Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2017)
    Establishing the number of samples required to determine values of soil physical properties ultimately results in optimization of labor and allows better representation of such attributes. The objective of this study was ...
  • Rosado, Thiago Lopes; Freitas, Marta Simone Mendonça; Carvalho, Almy Junior Cordeiro de; Gontijo, Ivoney; Pires, André Assis; Vieira, Henrique Duarte; Barcellos, Ronildo (Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2021-11-22)
    Molybdenum (Mo) availability is strongly affected by soil pH, which determines the dynamics of electrical charges and the adsorption of molybdate. This study evaluated the effects of nitrogen (N) and Mo application on the ...
  • Favarin, José Laércio; Vitti, Godofredo Cesar; Dourado Neto, Durval; Favarin Junior, José Laércio; Salgado, Paula Rodrigues (Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2007-09)
    No Brasil são cultivadas duas espécies de café: Coffea arabica L. e Coffea canephora Pierre. As pesquisas com adubação com Zn têm sido feitas, principalmente, com cultivares arábica. Esta pesquisa foi realizada com objetivo ...

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