SBICafé
Biblioteca do Café

Método para determinação de carboidratos empregado na triagem de adulterações em café

Mostrar registro simples

dc.contributor.author Pauli, Elis Daiane
dc.contributor.author Cristiano, Valderi
dc.contributor.author Nixdorf, Suzana Lucy
dc.date.accessioned 2022-04-11T12:34:47Z
dc.date.available 2022-04-11T12:34:47Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation PAULI, E. D.; CRISTIANO, V.; NIXDORF, S. L. Método para determinação de carboidratos empregado na triagem de adulterações em café. Química Nova, São Paulo, v. 33, n. 4, p. 689-694, 2011. pt_BR
dc.identifier.issn 1678-7064
dc.identifier.uri https://doi.org/10.1590/S0100-40422011000400023 pt_BR
dc.identifier.uri http://www.sbicafe.ufv.br/handle/123456789/13466
dc.description.abstract The objective in this work was to validate a chromatography method for the determination of total carbohydrates in soluble coffee, using a HPLC-UV-VIS with postcolumn derivatization system, in order to verify adulterant additions. The validated method was accurate and robust. Adulteration could be observed by increasing xylose and glucose levels in samples with addition of coffee husks and starchy products while decreasing of galactose and mannose characteristic carbohydrates presenting in high concentration in soluble coffees produced by arabica and robusta coffee beans. pt_BR
dc.format pdf pt_BR
dc.language.iso pt_BR pt_BR
dc.publisher Sociedade Brasileira de Química pt_BR
dc.relation.ispartofseries Química Nova;v.33, n.4, 2011
dc.rights Open Access pt_BR
dc.subject Adulterants pt_BR
dc.subject Carbohydrates pt_BR
dc.subject HPLC-UV-VIS pt_BR
dc.subject.classification Cafeicultura::Qualidade de bebida pt_BR
dc.title Método para determinação de carboidratos empregado na triagem de adulterações em café pt_BR
dc.type Artigo pt_BR

Arquivos deste item

Arquivos Tamanho Formato Visualização
Quimica Nova_v. 34_n. 4_p. 689 - 694_2011.pdf 388.5Kb application/pdf Visualizar/Abrir ou Pre-visualizar

Este item aparece na(s) seguinte(s) coleção(s)

Mostrar registro simples

Buscar em toda a Biblioteca


Sobre o SBICafé

Navegar

Minha conta