SBICafé
Biblioteca do Café

Navegação Arquivos do Instituto Biológico por título

Navegação Arquivos do Instituto Biológico por título

Classificar por: Ordenar: Resultados:

  • Beriam, Luis Otavio Saggion; Patrício, Flavia Rodrigues Alves; Maciel, Karen Wolf; Rodrigues, Lucas Mateus Rivero; Almeida, Irene Maria Gatti de (Instituto Biológico, 2017)
    Há várias bactérias que causam problemas para o cafeeiro, incluindo Pseudomonas cichorii, P. syringae pv. garcae, P. syringae pv. tabaci, Burkholderia andropogonis e Xylella fastidiosa, todas elas já descritas no Brasil. ...
  • Barbosa, Edimilson Alves; Silva, Isabel Moreira da; França, André Cabral; Silva, Enilson de Barros; Matos, Christiano da Conceição de (Instituto Biológico, 2020)
    Intoxication by dispersion of glyphosate droplets in coffee seedlings is common and, in addition to the problem of drift, there are reports of contamination of this herbicide to a nontarget plant via the rhizosphere. ...
  • Zinger, Lilian Katiany Castello Rabello; Zinger, Fernando Domingo; Alves, Fábio Ramos; Jesus Junior, Waldir Cintra de; Gonçalves, Angelo Oliveira; Cruz, Tatiane Paulino da; Moraes, Willian Bucker; Camara, Guilherme Resende (Instituto Biológico, 2020)
    Root-knot nematode is one of the most important phytosanitary problems for Conilon coffee, as it reduces productivity and is difficult to handle. We aimed at studying the infectivity and damage caused by M. incognita race ...
  • Rodrigues, Lucas Mateus Rivero; Destéfano, Suzete Aparecida Lanza; Almeida, Irene Maria Gatti de; Beriam, Luís Otávio Saggion; Braghini, Masako Toma; Guerreiro Filho, Oliveiro (Instituto Biológico, 2019)
    Breeding for genetic resistance is an important method of crop disease management, due to the numerous benefits and low cost of establishment. In this study, progenies of 11 Coffea species and 16 wild C. arabica accessions ...
  • Paulo, E.M.; Montes, S.M.N.M.; Fischer, I.H. (Instituto Biológico, 2013)
    A ferrugem é a doença mais comum das lavouras de café. O trabalho estudou nos cultivares de Coffea arabica L. Acaiá IAC 474-19, Catuaí Amarelo IAC 47, Icatu Amarelo IAC 2944, Icatu Vermelho IAC 4045, Obatã IAC 1669-20 e ...

Buscar em toda a Biblioteca


Sobre o SBICafé

Navegar

Minha conta