Biblioteca do Café: Recent submissions

  • OIC, Organização Internacional do Café (OIC - Organização Internacional do Café, 2015-07)
    Preocupações com oferta diminuem e preços caem para seus níveis mais baixos de 18 meses.
  • OIC, Organização Internacional do Café (OIC - Organização Internacional do Café, 2015-01)
    Preços do café os mais baixos de quase um ano - Volatilidade cresce.
  • OIC, Organização Internacional do Café (OIC - Organização Internacional do Café, 2015-02)
    Preços na maior baixa de um ano, apesar de previsão de déficit global em 2014/15.
  • OIC, Organização Internacional do Café (OIC - Organização Internacional do Café, 2015-12)
    Preços do café se mantêm em baixa, com estimativas da produção indicando uma modesta recuperação em 2015/16.
  • OIC, Organização Internacional do Café (OIC - Organização Internacional do Café, 2015-08)
    Volatilidade retorna e preços continuam baixos no mercado de café.
  • OIC, Organização Internacional do Café (OIC - Organização Internacional do Café, 2015-04)
    Exportações recordes do Brasil influenciam o mercado cafeeiro.
  • OIC, Organização Internacional do Café (OIC - Organização Internacional do Café, 2014)
    Mercado cafeeiro prossegue volátil, mas sem direção.
  • Souza, Carolina Gusmão; Arantes, Tássia Borges; Carvalho, Luis Marcelo Tavares de; Aguiar, Polyanne (Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa, 2019)
    The objective of this work was to propose a new methodology for mapping coffee cropping areas that includes multitemporal data as input parameters in the classification process, by using the Landsat TM NDVI time series, ...
  • Alfonsi, Waldenilza Monteiro Vital; Coltri, Priscila Pereira; Zullo Júnior, Jurandir; Patrício, Flávia Rodrigues Alves; Gonçalves, Renata Ribeiro do Valle; Shinji, Kaio; Alfonsi, Eduardo Lauriano; Koga-Vicente, Andrea (Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa, 2019)
    The objective of this work was to simulate the geographical distribution of the incubation period of coffee leaf rust in Coffea arabica, using data of two regional climate models, Eta-HadGEM2-ES and Eta- MIROC5. The scenario ...
  • Abranches, Jorge Luiz; Soratto, Rogério Peres; Perdoná, Marcos José; Parecido, Renan José (Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa, 2019)
    The objective of this work was to evaluate the growth, relative chlorophyll index and nitrogen concentrations in leaves, and the grain yield of arabica coffee (Coffea arabica) fertilized with rates of N as coated and ...
  • Botelho, Deila Magna dos Santos; Resende, Mário Lucio Vilela de; Rezende, Juliana Costa de; Ribeiro Júnior, Pedro Martins; Andrade, Camila Cristina Lage de; Alves, Eduardo; Amaral, Douglas Carvalho (Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa, 2019)
    The objective of this work was to evaluate the difference between the isolates from two cercospora leaf spot symptoms (brown eye spot and black spot) in relation to conidial morphology, mycelial growth, cercosporin production, ...
  • Brige, Felipe Augusto Alves; Celestino, Sonia Maria Costa; Amabile, Renato Fernando; Fagioli, Marcelo; Delvico, Francisco Marcos dos Santos; Montalvão, Ana Paula Leite; Sala, Pedro Ivo Aquino Leite (Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa, 2019)
    The objective of this work was to quantify the genetic variability of 213 conilon coffee accessions of the Robusta Tropical cultivar, based on Chemical characteristics related to the quality of green coffee beans, as well ...
  • Bressani, Ana Paula Pereira; Martinez, Silvia Juliana; Batista, Nádia Nara; Simão, João Batista Pavesi; Schwan, Rosane Freitas (Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2021)
    This study aimed to analyze the knowledge, perspectives, and preferences of consumers about specialty coffees and to investigate how information can influence the perception of taste and the sensory characteristics of ...
  • Mostafa, Heba Sayed (Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2021)
    Globally, tea, coffee, soft and energy drinks are daily consumed as a source of caffeine. Energy drinks gained a great public and scientific issues, thus this study assessed the caffeine content in some caffeine-containing ...
  • Palma, Roxanna P.; Cunha, João P. A. R. da; Guimarães, Ednaldo C.; Santana, Denise G. de; Assunção, Heli H. T. de (Associação Brasileira de Engenharia Agrícola, 2021)
    An adequate combination of factors involved in the technology used for phytosanitary product application contributes to an efficient spray deposition on the target. The objective of this study was to use multivariate ...
  • Gomes, Amanda P. A.; Queiroz, Daniel M. de; Valente, Domingos S. M.; Pinto, Francisco de A. de C.; Rosas, Jorge T. F. (Associação Brasileira de Engenharia Agrícola, 2021)
    There exist two options for digital cameras that can capture the near-infrared (NIR) band. Conventional red–green–blue (RGB, visible bands) cameras with a single sensor provide NIR band visibility based on the removal of ...
  • Barrios-Rodríguez, Yeison; Collazos-Escobar, Gentil A.; Gutiérrez-Guzmán, Nelson (Associação Brasileira de Engenharia Agrícola, 2021)
    This study aimed to evaluate the performance of the infrared spectrum in the range of 4000−650 cm−1 for characterizing and differentiating dried and ground coffee cherry pulp of different varieties. The spectral data were ...
  • Resende, Mariana; Cirillo, Marcelo Â.; Borém, Flávio M. (Associação Brasileira de Engenharia Agrícola, 2020)
    Numerous factors are related to the individual sensory perception of consumers, which makes it impossible to adapt a model that explains their behavior. In this context and given the scarcity of statistical indexes that ...
  • Costa, Anderson G.; Sousa, Daniela A. G. de; Paes, Juliana L.; Cunha, João P. B.; Oliveira, Marcus V. M. de (Associação Brasileira de Engenharia Agrícola, 2020)
    Coffee growers who produce the robusta species (Conilon) have sought to increase productivity and drink quality by improving production techniques. Artificial vision systems can assist in increasing the efficiency of ...
  • Alves, Guilherme E.; Borém, Flávio M.; Andrade, Ednilton T.; Isquierdo, Éder P.; Siqueira, Valdiney C.; Dias, Camila de A. (Associação Brasileira de Engenharia Agrícola, 2020)
    This study aimed to evaluate drying kinetics for natural and pulped coffee, using diferente temperatures and drying airflows. For the conduction of the experiment, coffee fruits (Coffea arabica L. cv. Topázio) were harvested ...

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