SBICafé
Biblioteca do Café

Navegação Biblioteca do Café por assunto "Germination"

Navegação Biblioteca do Café por assunto "Germination"

Classificar por: Ordenar: Resultados:

  • Sales, Juliana de Fátima (Universidade Federal de Lavras, 2002-02-15)
    O presente trabalho foi realizado no Laboratório de Bioquímica e Metabolismo de Plantas e no Laboratório de Análise de Sementes da Universidade Federal de Lavras - MG, tendo como principal objetivo estudar in vitro, as ...
  • Shimizu, Milton Massao; Mazzafera, Paulo (Instituto de Tecnologia do Paraná - Tecpar, 2000-07)
    Endosperm is the main reserve tissue in coffee seeds. Coffee (Coffea arabica L.) seeds were germinated for six weeks and qualitative and quantitative changes in amino acids and proteins were investigated. The total content ...
  • Souza, Lorrana Zélia Martins de; Pinto, Bruna Cristina; Alves, Adriana Barboza; Ribeiro, Amanda Vanessa de Oliveira; Feliciano, Débora Cristina Teodoro; Silva, Luisa Heringer da; Dias, Thiago Tales Moraes; Yılmaz, Murat; Oliveira, Magno André de; Bezerra, Augusto Cesar da Silva; Ferreira, Osania Emerenciano; Lima, Robson Pereira de; Pimenta, Lúcia Pinheiro do Santos; Machado, Alan Rodrigues Teixeira (ABM, ABC, ABPol, 2022-11-21)
    The objective of this work is to investigate the conversion of spent coffee grounds (SCG) into biochar (BSC) and the ecotoxicological effects of the product obtained. The SCG and BSC were characterized by characterized by ...
  • Oliveira, Leonardo Araujo; Souza, Genaina Aparecida de; Silva, Bruno Tavares; Rocha, Antônio Augusto Gomes; Picoli, Edgard Augusto de Toledo; Pereira, Diego de Sousa; Donzeles, Sérgio Maurício Lopes; Ribeiro, Marcelo de Freitas; Ferreira, Williams Pinto Marques (Editora UFLA, 2020)
    The endosperm of coffee beans is an important structure which is composed of different reserve compounds. In the present study, we followed anatomical features during the reserve mobilization of Coffea arabica L. cv ‘Catuaí’ ...
  • Posse, Sheila Cristina Prucoli; Rodrigues, Wagner Nunes; Comério, Marcone; Volpi, Paulo Sérgio; Verdin Filho, Abraão Carlos; Posse, Robson Prucoli; Oliveira, Vinicius de Souza; Arantes, Sara Dousseau (Editora UFLA, 2019-10)
    This study aimed to evaluate the effect of different drying methods (regarding temperature and drying time) over the seed moisture and germination of seeds of Coffea canephora, harvested from genotypes of late maturation. ...
  • Azevedo, Roberto Luiz de (Universidade Federal de Lavras, 2018-10-22)
    Um dos grandes empecilhos na formação e produção de mudas de café (Coffea arábica L), reside no fato de as sementes apresentarem uma germinação lenta e não uniforme, o que impacta diretamente na qualidade dessas mudas e ...

Buscar em toda a Biblioteca


Sobre o SBICafé

Navegar

Minha conta