SBICafé
Biblioteca do Café

Navegação Biblioteca do Café por autor "Fantazzini, Tatiana Botelho"

Navegação Biblioteca do Café por autor "Fantazzini, Tatiana Botelho"

Classificar por: Ordenar: Resultados:

  • Vilela, Ana Luiza Oliveira; Rosa, Sttela Dellyzete Veiga Franco da; Coelho, Stefânia Vilas Boas; Fávaris, Nathália Aparecida Bragança; Fantazzini, Tatiana Botelho; Baute, Júlia Lima (Associação Brasileira de Tecnologia de Sementes - ABRATES, 2021)
    Seed deterioration induces the formation of free radicals and proliferation of microorganisms, but the application of external antioxidants may lessen these effects. The aim of this study was to investigate the antioxidant ...
  • Fantazzini, Tatiana Botelho; Rosa, Sttela Dellyzete Veiga Franco da; Pereira, Cristiane Carvalho; Pereira, Diego de Sousa; Cirillo, Marcelo Ângelo; Ossani, Paulo César (Associação Brasileira de Tecnologia de Sementes - ABRATES, 2018)
    The accelerated aging test is recognized as an efficient method for evaluating the vigor of seed lots and for estimating their storage potential. Thus, this work aimed to evaluate the association between artificial aging ...
  • Ricaldoni, Marcela Andreotti; Rosa, Sttela Dellyzete Veiga Franco da; Figueiredo, Madeleine Alves de; Carvalho, Milene Alves de Figueiredo; Fantazzini, Tatiana Botelho (Embrapa Café, 2019-10)
    O uso da criopreservação (armazenamento em nitrogênio líquido) é uma alternativa promissora para a conservação de espécies recalcitrantes e intermediárias como o café. Assim, objetivou-se com esse trabalho estudar o ...
  • Coelho, Stefânia Vilas Boas; Rosa, Sttela Dellyzete Veiga Franco da; Fantazzini, Tatiana Botelho; Baute, Júlia Lima; Silva, Luciano Coutinho (Editora UFLA, 2018-11)
    Coffee is one of the main agricultural commodities in the country, and it is important to conservation of plant material for breeding programs. Cryopreservation is a promising alternative for preserving in the long-term ...
  • Pereira, Cristiane Carvalho; Souza, Ana Cristina de; Rosa, Sttela Dellyzete Veiga Franco da; Fantazzini, Tatiana Botelho; Stéphano Filho, Ricardo; Ricaldoni, Marcela Andreotti; Figueiredo, Madeleine Alves de (Embrapa Café, 2019-10)
    Sementes de café são armazenadas por um curto período de tempo, devido à sua rápida perda da qualidade, o que dificulta a obtenção de mudas com desejável padrão de qualidade, no momento ideal ao plantio. Em pesquisas ...
  • Ferreira, Valquíria Fátima; Ricaldoni, Marcela Andreotti; Rosa, Sttela Dellyzete Veiga Franco da; Figueiredo, Madeleine Alves de; Coelho, Stefânia Vilas Boas; Fantazzini, Tatiana Botelho (Universidade Federal de Santa Maria, 2018)
    Enzymes play a fundamental role in degradation of molecules during seed germination, development, and deterioration. Endo- β-mannanase is one of the main enzymes responsible for hydrolysis of mannans in the endosperm during ...
  • Carvalho, Marcos Vinícios de (Universidade Federal de Lavras, 2019-07-08)
    O café é comumente propagado, por meio de mudas produzidas por sementes, as quais apresentam germinação lenta e desuniforme, o que dificulta a produção de mudas com desejável padrão de qualidade, no momento ideal do plantio. ...
  • Fantazzini, Tatiana Botelho (Universidade Federal de Lavras, 2018-02-28)
    Devido às discrepâncias entre os resultados do teste de germinação e do teste de tetrazólio na avaliação da qualidade de sementes de café, quatro estudos foram realizados objetivando-se investigar estas discrepâncias. Foram ...
  • Coelho, Stefânia Vilas Boas; Rosa, Sttela Dellyzete Veiga Franco da; Clemente, Aline da Consolação Sampaio; Lacerda, Laura Nardelli Castanheira; Silva, Luciano Coutinho; Fantazzini, Tatiana Botelho; Ribeiro, Fernando Augusto Sales; Castro, Elisa de Melo (Editora UFLA, 2020)
    During drying and freezing, protective mechanisms act to maintain seed physiological quality. Some of these mechanisms contribute to the integrity of cell membranes. The damage caused to cell membranes due to cell stress ...

Buscar em toda a Biblioteca


Sobre o SBICafé

Navegar

Minha conta