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  • Santinato, R.; Santinato, F.; Bontempo, A.; Corsini, P. R.; Eguez, E. A. (Embrapa Café, 2014)
    Avaliar diferentes alternativas de controle do Meloidogyne paranaensis no cafeeiro.
  • Silva, Flávio Castro da; Silva, Fábio Moreira da; Silva, Antônio Carlos da; Barros, Murilo Machado de; Palma, Marcos Antônio Zambillo (Editora UFLA, 2013-01)
    In mechanized harvesting, one of the difficulties encountered by farmers is to determine the appropriate time to start harvesting, as well as vibration and determine the most appropriate operating speed for each cultivar ...
  • Zanrosso, Crissiê Dossin; Lima, Dirléia dos Santos; Machado, Tiele Caprioli; Souza, Vanessa Moura de; Costa, Luciano Andreatta da (Sociedade Brasileira de Química, 2017)
    In the present work, the application of a didactic activity proposed for the teaching-learning of mass transfer initial concepts unit operations for students of Introduction to Chemical Engineering course of a public ...
  • Tavares, T. O.; Silva, R. P.; Santinato, F.; Borba, M. A. P.; Oliveira, B. R. (Embrapa Café, 2015)
    Foi tomado como objetivo no presente trabalho avaliar a qualidade da operação da arruação mecanizada do café, utilizando três manejos de solo subsolado além de um solo sem subsolagem.
  • Albuquerque, Plínio Cavalcanti de (1961-02)
    Na última reunião da Junta Administrativa, em requerimento encaminhado à presidência interina do I. B. C., externamos o pensamento generalizado de condenação a esse tipo de venda e solicitamos do presidente da autarquia ...
  • Clemente, Aline da Consolação Sampaio; Cirillo, Marcelo Angelo; Malta, Marcelo Ribeiro; Caixeta, Franciele; Pereira, Cristiane Carvalho; Rosa, Sttela Dellyzete Veiga Franco da (Editora UFLA, 2015-04)
    Os efeitos das operações pós-colheita de processamento e secagem e as condições de armazenamento são fatores relevantes a serem considerados para análise da qualidade do café. Dependendo das condições de processamento e ...
  • Costa, Marina A. J. L. da; Gois, Jefferson S. de; Toaldo, Isabela M.; Bauerfeldt, Ana Clara Favilla; Batista, Diego B.; Bordignon-Luiz, Marilde T.; Lago, Dalva C. B. do; Luna, Aderval S.; Senna, Lilian F. de (ABM, ABC, ABPol, 2020)
    This work proposes the reuse of spent ground coffee waste (SCG) extracts as eco-friendly corrosion inhibitors for carbon steel in acid medium, and the correlation between their anticorrosive efficiency and chemical ...
  • Narko, Tedjo; Wibowo, Marlia Singgih; Damayanti, Sophi; Wibowo, Indra; Hadiyat, Mochammad Arbi (Editora UFLA, 2020)
    Kombucha coffee is a fermented coffee bean, which is extracted using a combination of bacteria and yeast. Kombucha coffee can be obtained by optimizing the three variables, namely sugar concentration, incubation temperature ...
  • Malaquias, Juaci Vitória; Celestino, Sonia Maria Costa; Xavier, Manaira Ferreira Franco (Instituto de Tecnologia de Alimentos – ITAL, 2018)
    The aim of this work was to optimize, by way of a rotational central composite design (RCCD), the roasting temperature and time conditions of beans from three Coffea arabica L. genotypes cultivated in the Cerrado, Brazil ...
  • Araújo, F.C.; Ronchi, C.P.; Almeida, W.L.; Silva, M.A.A.; Magalhães, C.E.O.; Good-God, P.I.V. (Sociedade Brasileira da Ciência das Plantas Daninhas, 2012-01)
    The aim of this study was to determine the weed strip control (WSC) required for adequate coffee growth after transplanting. A non-irrigated, field-planted (spaced 3.80 x 0.70 m) crop was used. The experimental design was ...
  • Castanheira, D. T.; Guimarães, R. J.; Guedes, J. M.; Viana, M. T. R.; Azevedo, H. P. A.; Carvalho, M. A. F. (Embrapa Café, 2015)
    Objetivou-se com este trabalho selecionar genótipos superiores pelo ordenamento de progênies de café através de características dos tecidos foliares.
  • Anaya, Yadira Zulith Flores; Rodríguez, Deisy Milena Sorzano; Ravina-Ripoll, Rafael; Galván-Vela, Esthela (Universidade Federal de Lavras, 2022-06-09)
    Organic coffee growing has positioned itself as a competitive strategic activity in Mexican territory, representing a considerable income alternative for small national producers. However, in recent years despite this ...
  • Araújo, Larissa G.; Figueiredo, Cícero C. de; Borges, Inácio B.; Ramos, Maria L. G.; Rocha, Omar C.; Guerra, Antonio F. (Departamento de Engenharia Agrícola - UFCG, 2014-10)
    Phosphorus fertilization and irrigation management are essential practices to increase coffee yields, though information is scarce about the effect of these practices on organic matter fractions of soils of the ‘Cerrado’ ...
  • Nunes, Alexandro da Silva (Universidade Federal de Lavras, 2008-07-31)
    Com vistas a contribuir para o desenvolvimento de novos métodos de controle do nematóide Meloidogyne exigua Goeldi, 1887, que é amplamente disseminado pelos cafezais brasileiros, dois projetos foram realizados. No primeiro ...
  • Estanislau, Wagner Tompson; Castro, R. D. de; Carvalho, Maria Laene Moreira de; Mesquita, Paulo Rogério de (2003)
    Este trabalho teve o objetivo de caracterizar a organogênese e os aspectos físicos e fisiológicos durante o desenvolvimento e maturação de sementes de cafeeiros (Cv. Acaiá Cerrado MG-1474). Foram marcados ramos no terço ...
  • Mota, Raquel Pinheiro da; Ferraz-Almeida, Risely; Camargo, Reginaldo de; Franco, Miguel Henrique Rosa; Delvaux, Julio Cesar; Lana, Regina Maria Quintão (Universidade Federal de Lavras, 2023-09-01)
    Coffee (Coffea arábica L.) is a fundamental agricultural commodity in the Brazilian economy, demanding a high amount of nutrients for good vegetative development and productivity. The tested hypothesis was that the use of ...
  • Rojas, Aldo Bernal; Castaño‐Meneses, Gabriela; Palacios‐Vargas, José G.; García‐Calderón, Norma E. (Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa, 2009-08)
    The objective of this work was to compare the oribatid mite and springtail communities in three plots with different soil use – Coffee (CP), secondary vegetation or fallow fields (acahual, A) and a cloud mountain forest ...
  • Brandão, Fernanda Scharnberg; Ceolin, Alessandra Carla; Gianezini, Miguelangelo; Ruviaro, Clandio Favarini; Dias, Eduardo Antunes; Barcellos, Júlio Otávio Jardim (Editora UFLA, 2012-09)
    Objetivou-se, neste artigo, verificar se o Índice de Orientação Regional (IOR) pode auxiliar na tomada de decisão na orientação para o mercado externo do café brasileiro. Com a abordagem da Teoria da Tomada da Decisão, por ...
  • Barros, Myrthes Apparecida Adâmoli de (Universidade de São Paulo, Escola Superior de Agricultura, 1960-08-04)
    No presente trabalho focalizamos o discutido problema da origem ou formação das domácias, escolhendo, inicialmente, as principais variedades de Coffea arabica L.. Na revisão da literatura, procuramos nos cingir unicamente ...
  • Rios, Paula de Almeida; Andrade, Ednilton Tavares de; Cardoso, Danilo Barbosa (Editora UFLA, 2021)
    The inequality of coffee maturation leads to a large portion of green berries in the harvest. Post-harvest management techniques seek to minimize defects during the drying process, such as black-green defects in harvested ...

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