SBICafé
Biblioteca do Café

New management technology for arabica coffee: the cyclic pruning program for arabica coffee

Show simple item record

dc.contributor.author Verdin Filho, Abraão Carlos
dc.contributor.author Volpi, Paulo Sérgio
dc.contributor.author Ferrão, Maria Amélia Gava
dc.contributor.author Ferrão, Romário Gava
dc.contributor.author Mauri, Aldo Luiz
dc.contributor.author Fonseca, Aymbiré Francisco Almeida da
dc.contributor.author Tristão, Fabiano Alixsandro
dc.contributor.author Andrade Júnior, Saul de
dc.date.accessioned 2017-05-04T12:19:14Z
dc.date.available 2017-05-04T12:19:14Z
dc.date.issued 2016-10
dc.identifier.citation VERDIN FILHO, A. C. et al. New management technology for arabica coffee: the cyclic pruning program for arabica coffee. Coffee Science, Lavras, v. 11, n. 4, p. 475-483, out./dez. 2016. pt_BR
dc.identifier.issn 1984-3909
dc.identifier.uri http://www.sbicafe.ufv.br:80/handle/123456789/8247
dc.description.abstract This study aimed to better understand the productive behavior of Coffea arabica when cultivated using the new management of Cyclic Pruning Program for Arabica Coffee (CPPAC), stablished using the same principles of the Cyclic Pruning Program for Conilon Coffee. The experiment was carried out in Baixo Guandú, Espírito Santo state, in the Southeast region of Brazil, in order to test the conditioning of this new pruning management for Arabica coffee (CPPAC) over the crop yield of a plantation of Catuaí Vermelho IAC 81. It was found increased crop yield with use of the (CPPAC) over the traditional management of Arabica coffee, considering five consecutive years of production. The (CPPAC) technique can be used as a viable alternative for pruning management of Arabica coffee. pt_BR
dc.description.abstract Este estudo teve como objetivo compreender melhor o comportamento produtivo do café, Coffea arabica quando cultivado usando a nova tecnologia da Poda Programa de Ciclo para o Café Arábica (PPCA), estabelecida usando os mesmos princípios da Poda Programa de Ciclo do Café Conilon. O experimento foi desenvolvido em Baixo Guandu, no Espírito Santo, na região Sudeste do Brasil, a fim de testar o condicionamento dessa nova tecnologia de poda para o Café Arábica (PPCA) sobre o rendimento da colheita de uma plantação de café Catuaí Vermelho IAC 81. Foi encontrado aumento da produtividade com o uso da PPCA sobre a poda tradicional do café arábica, considerando cinco anos consecutivos de produção. A técnica da PPCA pode ser usada como uma alternativa viável para a poda do café arábica. pt_BR
dc.format 9 páginas pt_BR
dc.language.iso en pt_BR
dc.publisher Editora UFLA pt_BR
dc.relation.ispartofseries Coffee Science:v.11,n.4;
dc.subject Número de hastes pt_BR
dc.subject Coffea arabica pt_BR
dc.subject Colheita pt_BR
dc.subject Produtividade pt_BR
dc.subject.classification Cafeicultura::Implantação e manejo da lavoura pt_BR
dc.title New management technology for arabica coffee: the cyclic pruning program for arabica coffee pt_BR
dc.title Nova tecnologia de poda para o café arábica: poda programada de ciclo para o café arabica pt_BR
dc.type Artigo pt_BR

Files in this item

Files Size Format View
Coffee Science_v11_n4_p475-483_2016.pdf 1.239Mb application/pdf View/Open ou Pre-visualizar

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Sobre o SBICafé

Browse

My Account