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Navegação Revista Ceres por assunto "Coffea arabica"

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  • Freitas, Ana Flávia de; Fonseca, Arley José; Volpato, Margarete Marin Lordelo; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Venturin, Regis Pereira; Silva, Vânia Aparecida (Universidade Federal de Viçosa, 2023-04-14)
    The insertion of the tree component in coffee production is a strategy from an economic and environmental perspective. Thus, the objective of this study was to evaluate the temporal influence on the agronomic and productive ...
  • Carvalho, Alex Mendonça de; Teramoto, Érico Tadao; Botelho, Cesar Elias; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Lima, Amador Eduardo de; Guerreiro Filho, Oliveiro (Universidade Federal de Viçosa, 2022-01-09)
    This research is related to the evaluation of vegetative growth parameters, initial yield and incidence of pests and diseases of twelve Arabica coffee cultivars submitted to the subtropical humidity environment of Vale do ...
  • Colodetti, Tafarel Victor; Tomaz, Marcelo Antonio; Rodrigues, Wagner Nunes; Verdin Filho, Abraão Carlos; Cavatte, Paulo Cezar; Reis, Edvaldo Fialho dos (Universidade Federal de Viçosa, 2018-09)
    O estudo do comportamento do cafeeiro arábica conduzido com mais de um ramo ortotrópico surge como fonte de alternativas de melhoria da arquitetura da copa e da produção da lavoura cafeeira. Por isso, objetivou-se, com ...
  • Godoy, Leandro José Grava de; Carvalho, Alex Mendonça de; Freitas, Ana Flávia de; Botelho, Cesar Elias; Garibaldi, João Luís Teodoro; Ferrari, Samuel (Universidade Federal de Viçosa, 2022-01-09)
    Brazil is the largest Coffea arabica L. producer and exporter in the world market. In view of the need for nitrogen fertilization, the objective of this work was to evaluate the use of digital images of coffee leaves as a ...
  • Nascimento, Letícia Gonçalves do; Assis, Gleice Aparecida de; Fernandes, Marco Iony dos Santos; Caixeta, Lucas Gomes; Carvalho, Fábio Janoni; Mazziero, Beatriz Gallucci (Universidade Federal de Viçosa, 2023-08-25)
    In the initial phase of the coffee crop, the control of weeds and water availability for the establishment of the plants is a concern. The polyethylene cover can positively influence the chemical and biological characteristics ...
  • Coelho, Renato Alves; Matsumoto, Sylvana Naomi; Lemos, Carmem Lacerda; Souza, Francisco Adriano de (Universidade Federal de Viçosa, 2010-01)
    Com o objetivo de avaliar características morfológicas dos cafeeiros e a conservação de umidade do solo em diferentes sistemas agroflorestais, foi realizado este experimento. O ensaio foi conduzido no município de Barra ...
  • Silveira, Alice de Souza; Pinheiro, Aracy Camilla Tardin; Ferreira, Williams Pinto Marques; Silva, Laércio Junio da; Rufino, José Luis dos Santos; Sakiyama, Ney Sussumu (Universidade Federal de Viçosa, 2016-07)
    Specialty coffees can be differentiated in various ways, including the environmental conditions in which they are produced and the sensory composition of the drink. This study aimed to evaluate the effect of altitude, slope ...
  • Colodetti, Tafarel Victor; Rodrigues, Wagner Nunes; Brinate, Sebastião Vinícius Batista; Martins, Lima Deleon; Cavatte, Paulo Cezar; Tomaz, Marcelo Antonio (Universidade Federal de Viçosa, 2020)
    Due to the possibility of enhancing the physiological responses by modulating the architecture of coffee trees, the objective of the study was to analyze the leaf gas exchanges and biomass allocation of Arabica coffee ...

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