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Browsing Coffee Science by Title

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  • Pinto, Marcelo Frota; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Botelho, César Elias; Rezende, Juliana Costa; Andrade, Vinícius Teixeira; Carvalho, João Paulo Felicori (Editora UFLA, 2012-09)
    Objetivou-se, com o presente trabalho, selecionar progênies oriundas do cruzamento das cultivares Catuaí com Icatu e descendentes de Híbrido de Timor, visando obter materiais genéticos produtivos e com características ...
  • Carvalho, Alex Mendonça de; Mendes, Antonio Nazareno Guimarães; Rezende, Fernando Valaci; Botelho, Cesar Elias; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Ferreira, André Dominghetti (Editora UFLA, 2016-04)
    O melhoramento genético do cafeeiro tem dado efetiva contribuição à cafeicultura brasileira em todas as regiões produtoras de café, por meio do desenvolvimento de cultivares com alta capacidade produtiva, aliada a outras ...
  • Pereira, Thamiris Bandoni; Mendes, Antônio Nazareno Guimarães; Botelho, César Elias; Rezende, Juliana Costa de; Vilela, Diego Júnior Martins; Resende, Marcos Deon Vilela de (Editora UFLA, 2013-07)
    Objetivou-se selecionar para características agronômicas e resistência a doenças, progênies de cafeeiros em geração F 4, obtidas a partir de cultivares de Icatu. O experimento foi instalado na Fazenda Experimental da EPAMIG, ...
  • Cardoso, Diego de Abreu; Mendes, Antonio Nazareno Guimarães; Carvalho, Alex Mendonça; Lima, Amador Eduardo de; Botelho, Cesar Elias; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Dias, Rodrigo Elias Batista Almeida (Editora UFLA, 2016-10)
    Objetivou-se neste trabalho avaliar e selecionar progênies de cafeeiros em geração F 4 visando à obtenção de cultivares resistentes à ferrugem e com características agronômicas superiores às cultivares tradicionais. Este ...
  • Liska, Gilberto Rodrigues; Silveira, Erika Carla da; Reis, Paulo Rebelles; Cirillo, Marcelo Ângelo; Gonzalez, Guido Gustavo Humada (Editora UFLA, 2015-01)
    O ácaro-vermelho Oligonychus ilicis (McGregor, 1917) (Tetranychidae) tem se mostrado como um importante agente causador de dano na cultura do cafeeiro (Coffea spp.). O controle químico tem sido amplamente utilizado no ...
  • Chalfoun, Sara Maria; Pereira, Marcelo Cláudio; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Pereira, Antonio Alves; Taciana Villela Savian; Botelho, Deila Magna dos Santos (Editora UFLA, 2013-01)
    The objective of this study was to verify the sensorial characteristics of grains of 21 Coffea arabica L. cultivars obtained from EPAMIG Experimental Farm in Patrocínio, Minas Gerais, in the Alto Paranaíba Region. The ...
  • Figueiredo, Luisa Pereira; Borém, Flávio Meira; Ribeiro, Fabiana Carmanini; Giomo, Gerson Silva; Malta, Marcelo Ribeiro; Taveira, José Henrique da Silva (Editora UFLA, 2018-01)
    Given the growing participation and appreciation of specialty coffees in the international market, coupled to the intrinsic quality of cultivar Bourbon for the production of differentiated coffees and the environmental ...
  • Ribeiro, Bruno Batista; Câmara, Francisco Mickael de Medeiros; Mendes, Antônio Nazareno Guimarães; Silva, Virgílio Anastácio da; Montanari, Fernanda Faria (Editora UFLA, 2018-10)
    The production of quality coffees, with different sensory characteristics, is strongly related to drying techniques. Experiments were carried out on coffee fruits, with the presence and absence of the fruit turnover process ...
  • Scholz, Maria Brígida dos Santos; Silva, Joyce Vânia Nogueira da; Figueiredo, Vitória Ribeiro Garcia de; Kitzberger, Cíntia Sorane Good (Editora UFLA, 2013-01)
    The genetic characteristics together with environmental conditions determine the quality of coffee beverage, so the selection of new cultivars of coffee requires information from sensory attributes in different environmental ...
  • Fassio, Larissa de Oliveira; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Malta, Marcelo Ribeiro; Liska, Gilberto Rodrigues; Sousa, Maísa Mancini Matioli; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Pereira, Antônio Alves (Editora UFLA, 2019-07)
    This study was developed to determine the beverage quality and the sensory profile of Coffea arabica accesses of the Germplasm Collection of Minas Gerais State in two consecutive harvests. Mature coffee fruits from 49 ...
  • Alcantara, Marcela de; Freitas-Sá, Daniela De Grandi Castro (Editora UFLA, 2018-04)
    Consumer-based methodologies for sensory characterization of foods have been widely discussed and are satisfactory, when compared to the results of trained panelists. However their efficiency in the description of complex ...
  • Pereira, Sérgio Parreiras; Guimarães, Rubens José; Rosa, Beatriz Terezinha; Antonialli, Luiz Marcelo; Romaniello, Marcelo Marcio (Editora UFLA, 2014-04)
    É notório o aumento da demanda por café sustentável certificado no mercado mundial e para que o Brasil se mantenha na liderança do fornecimento, faz-se necessária a implantação de políticas públicas para inserir novos ...
  • Franco Junior, Kleso Silva; Florentino, Ligiane Aparecida (Editora UFLA, 2019-04)
    According to the Intergovernmental Panel on Climate Change, global warming is expected with temperature rise and changes in the rainfall in tropical regions, including soil warming, which may lead losses to perennial plants. ...
  • Menegueli, Hélio Orlando; Ferrari, Jéferson Luiz; Siqueira, Haloysio Mechelli de; Batista, Ringo Souza (Editora UFLA, 2019-04)
    The objective of this study was to analyze the economic analysis of a family-based organic coffee production unit, called Rossmann Grange, located in the municipality of Santa Maria de Jetibá/ES, Brazil, certified organic ...
  • Lopes, Ueder Pedro; Zambolim, Laércio; Lopes, Uilton do Nascimento; Rios, Jonas Alberto; Duarte, Henrique Silva Silveira; Ribeiro Júnior, José Ivo (Editora UFLA, 2013-04)
    The aim of this trial was to evaluate silicon absorption and the effect of silicate slag application combined with triazole fungicide in control of brown eye leaf spot under greenhouse conditions, using coffee seedlings ...
  • Amaral, Rudney; Andrade, Ednilton Tavares de; Gomes, Francisco Carlos; Borém, Flávio Meira; Lemos, Isabela Avila; Dias, Camila de Almeida (Editora UFLA, 2018-10)
    Drying is a fundamental step in post-harvest handling of coffee because moisture content at the end of drying affects several important aspects, such as sensory quality, storability, and color of the fruit coffee. Within ...
  • Tasson, Guilherme Augusto Teixeira; Nadaleti, Denis Henrique Silva; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Pereira, Fernanda Aparecida Castro; Andrade, Vinícius Teixeira; Botelho, César Elias (Editora UFLA, 2019-01)
    Coffee cultivars that are better adapted and more productive can help reduce production costs and make coffee cultivation more profitable. The Mundo Novo cultivar has stood out as one of the most productive cultivars of ...
  • Silva, Lucas Guedes; Castanheira, Dalyse Toledo; Voltolini, Giovani Belutti; Souza, Itamar Ferreira de; Gonçalves, Adenilson Henrique; Guimarães, Rubens José (Editora UFLA, 2017-07)
    Objetivou-se avaliar a influência dos herbicidas flumioxazin,oxyfluorfen e carfentrazone-ethyl no crescimento inicial de mudas de cafeeiro, sob condições de campo, identificando os sintomas de fitotoxicidade causados nas ...
  • Silveira, Helbert Rezende de Oliveira; Souza, Kamila Rezende Dázio de; Andrade, Cínthia Aparecida; Santos, Meline de Oliveira; Rodrigues-Brandão, Isabel; Silva, Dayane Meireles da; Alves, Jose Donizeti (Editora UFLA, 2015-10)
    Investigou-se a resposta do sistema antioxidante de mudas de Coffea arabica L. cultivares Catuaí e Mundo Novo ao encharcamento do substrato. Para isto, as mudas com oito pares de folhas completamente expandidas foram ...
  • Cunha, Angélica Carvalho; Florentino, Ligiane Aparecida; Silva, Adriano Bortolotti da; Gabriel Filho, Luís Roberto Almeida; Putti, Fernando Ferrari (Editora UFLA, 2017-07)
    O cultivo do café no Brasil concentra-se na região Sul de Minas Gerais, em que a maioria das propriedades apresenta características de agricultura familiar e muitas vezes sem a utilização de tecnologia. Assim, muitos ...

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