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Browsing Coffee Science by Title

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  • Reis, Estevam Antônio Chagas; Freitas, Tainah; Carvalho, Milene Alves de Figueiredo; Mendes, Antônio Nazareno Guimarães; Rezende, Tiago Teruel; Carvalho, João Paulo Felicori (Editora UFLA, 2018-01)
    The goal of our work was to evaluate physiological and agronomic traits, as well as the relationship between these traits in coffee cultivars coming from a germplasm supposedly resistant to leaf rust, and their response ...
  • Santos, Anderson Vieira; Rocha, Rodrigo Barros; Silveira, Silvaldo Felipe da; Teixeira, Alexsandro Lara; Matos, Sara Inácia de; Vieira Júnior, José Roberto (Editora UFLA, 2018-04)
    Meloidogynose is prominent among the factors that limit yield in C. canephora in the western Amazon, Brazil. It is caused by species of “root-knot nematode”; the most important and aggressive of these species for coffee ...
  • Ferreira Júnior, Luiz de Gonzaga; Silva, Fábio Moreira da; Ferreira, Danton Diego; Simão, Sérgio Domingos; Souza, Gabrielly Carvalho de; Ferreira, Lucas Kemps (Editora UFLA, 2018-01)
    In order to adjust the coffee harvester and to assist in deciding either whether or not to make a second pass of the harvester, fully or selectively, it is necessary to know some crop parameters. The aim of the present ...
  • Carmo, Davi Lopes; Nannetti, Dulcimara Carvalho; Dias Junior, Moacir Souza; Lacerda, Tales Machado; Nannetti, Alex Nogueira; Manuel, Lourenço (Editora UFLA, 2014-01)
    In search of a sustainable coffee sector production, various management practices have been adopted, because it causes changes in the physical and chemical soil attributes, consequently changes the coffee crop nutrition. ...
  • Silva, Carlos Alberto da; Miranda, Gustavo Rabelo Botrel; Alves, Alberto Donizete; Goulart, Roseli dos Reis (Editora UFLA, 2018-04)
    The plants invasion of Conyza genus has occurred in several regions in Brazil and in the world, due to the selection caused by the continuous use of herbicides with the same active, causing losses in production. This work ...
  • Silva, Paulo Vinicius da; Barbosa, Gustavo César; Ferrari, Andréa; Tronquini, Sergio Mateus; Monquero, Patrícia Andrea (Editora UFLA, 2019-04)
    The present study aims to evaluate the control of C. benghalensis by herbicides applied in post-emergence and in pre-emergence sequentially in the infesting weed in the coffee crop. Two field experiments were carried out ...
  • Andreazi, Elder; Carducci, Fernando Cesar; Sera, Tumoru; Pereira, Carlos Theodoro Motta; Mariucci Junior, Valdir; Carvalho, Filipe Gimenez; Shigueoka, Luciana Harumi; Santos, Willian Gabriel dos; Fonseca, Inês Cristina de Batista; Sera, Gustavo Hiroshi (Editora UFLA, 2017-10)
    O objetivo nesse estudo foi identificar cafeeiros com ciclo de maturação precoce e muito precoce com alta produtividade, em progênies de café arábica portadoras de genes de C. racemosa. O experimento de campo foi instalado ...
  • Japiassú, Leonardo Bíscaro; Garcia, André Luiz Alvarenga; Guimarães, Rubens José; Padilha, Lílian; Carvalho, Carlos Henrique Siqueira (Editora UFLA, 2010-01)
    Na cafeicultura moderna e competitiva, é essencial o uso de plantas que sejam produtivas e com facilidade de colheita, seja via mecânica, seja manual, tendo em vista a diminuição de custos. O “Safra Zero” é um sistema de ...
  • Alves, Guilherme Euripedes; Isquierdo, Eder Pedroza; Borém, Flávio Meira; Siqueira, Valdiney Cambuy; Oliveira, Pedro Damasceno; Andrade, Ednilton Tavares (Editora UFLA, 2013-04)
    Diante da importância da secagem na fase da pós-colheita do café e seu reflexo na qualidade final do produto, objetivou-se, neste trabalho, avaliar a cinética da secagem em diferentes temperaturas do ar de secagem, para ...
  • Höfig, Pedro; Araujo-Junior, Cezar Francisco (Editora UFLA, 2015-04)
    A declividade do solo é uma das principais características geomorfológicas limitantes à utilização de máquinas agrícolas.Objetivou-se, neste estudo,analisar a declividade do terreno no estado do Paraná e classificá-lo ...
  • Carvalho, Hudson de Paula; Camargo, Reginaldo de; Gomes, Mário Wilson de Nóbrega; Souza, Monique Ferreira de (Editora UFLA, 2014-04)
    A escolha das cultivares de cafeeiro adequadas a cada região é de grande importância, devido às diferenças de condições edafoclimáticas e de microclima. Com o intuito de facilitar a recomendação regional e local de cultivares ...
  • Abrahão, Adriano Andrade; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Borém, Flavio Meira; Rezende, Juliana Costa de; Barbosa, Jose Carlos (Editora UFLA, 2009-07)
    Objetivando verificar a influência de diferentes métodos de controle de doenças fúngicas do cafeeiro (Coffea arabica L.) na classificação física e na composição química dos grãos de café, foi conduzido este ensaio nos anos ...
  • Dias, Kaio Gonçalves de Lima; Carmo, Davi Lopes do; Pozza, Adélia Aziz Alexandre; Pozza, Edson Ampélio; Guimarães, Paulo Tácito Gontijo (Editora UFLA, 2015-10)
    Objetivou-se, com este estudo, avaliar o efeito de fontes e doses de cobre (Cu) aplicado via foliar na nutrição e na produção de mudas de cafeeiro. Os tratamentos consistiram de combinações de duas fontes (Sulfato Cúprico ...
  • Souza, Brígida; Santa-Cecília, Lenira Viana Costa; Prado, Ernesto; Souza, Júlio César de (Editora UFLA, 2008-07)
    As cochonilhas da família Pseudococcidae podem ser encontradas em raízes e ramos dos cafeeiros, ocasionando o definhamento das plantas e danos nos frutos. A correta identificação das espécies é importante para o estabelecimento ...
  • Coltri, Priscila Pereira; Lima, Paulo Renato; Vicente, Andrea Koga-; Gonçalves, Renata Ribeiro do Valle (Editora UFLA, 2019-04)
    In this research, we combine data analyses with hotspots method to identify the spatio-temporal trend of São Paulo’s coffee cultivation area. Our hypothesis is that coffee cultivation area has been changing significantly ...
  • Androcioli, Humberto Godoy; Hoshino, Adriano Thibes; Menezes Júnior, Ayres de Oliveira; Morais, Heverly; Bianco, Rodolfo; Caramori, Paulo Henrique (Editora UFLA, 2018-07)
    The coffee leaf miner (CLM) Leucoptera coffeella has a wide distribution and causes significant losses in coffee plantations (Coffea spp.) in Brazil. Its occurrence can be mitigated in intercropped systems, with the rubber ...
  • Carnier, Ruan; Berton, Ronaldo Severiano; Coscione, Aline Renee; Pires, Adriana Marlene Moreno; Corbo, Jessica Zuanazzi (Editora UFLA, 2019-01)
    The coffee industry produces a wide range of organic wastes, some in large amounts, and most of them do not have a well-defined final disposal. The agricultural use of these wastes can be based on the recycling of nitrogen ...
  • Mendonça, Sebastião Marcos de; Martinez, Herminia Emilia Prieto; Neves, Julio César de Lima; Guimarães, Paulo Tácito Gontijo; Pedrosa, Adriene Woods (Editora UFLA, 2007-07)
    Although Coffea arabica L. is not particularly sensitive to Al toxicity, the species presents different tolerance among varieties. The varieties previously classified as sensitive, Catimor (232T15-PN- UFV 3880), moderately ...
  • Rodrigues, Carla Isabel Igreja; Hanson, Cristina Máguas; Nogueira, José Manuel Florêncio (Editora UFLA, 2012-05)
    Different polymeric phases have been used in order to perform roasted coffee aroma analysis although not in a systematic way. Variations in the type of SPME polymer and sample composition make experimental results ...
  • Armesto, Cecilia; Maia, Fernanda Gonçalves Martins; Monteiro, Fernando Pereira; Abreu, Mário Sobral de (Editora UFLA, 2016-10)
    Fungi of the genus Colletotrichum spp. are cosmopolitan and are responsible for disease in many plants of agronomic importance. In coffee crops, three species have been described: Colletotrichum acutatum, Colletotrichum ...

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