SBICafé
Biblioteca do Café

Navegação Biblioteca do Café por título

Navegação Biblioteca do Café por título

Classificar por: Ordenar: Resultados:

  • O'Byrne, Rosmery Cruz; Piraneque-Gambasica, Nelson; Aguirre-Forero, Sonia (Universidade Federal de Lavras, 2023-10-03)
    Lactic acid bacteria (LAB) are recognized in coffee fermentation as key microorganisms in forming flavor and aroma precursors associated with high-quality beverages. In Colombia, although coffees with differential sensory ...
  • Trevisan, Olzeno; Costa, José Nilton Medeiros; Avilés, Danilo Portilo (Embrapa Rondônia, 2004-07)
    O trabalho relata a biologia, a flutuação populacional, os danos, as plantas hospedeiras e os possíveis controle para este inseto-praga no estado de Rondônia.
  • Chávez, Rodrigo Poblete; Pizarro, Ernesto Cortes Cortés; Galiano, Yolanda Luna (Associação Brasileira de Engenharia Sanitária e Ambiental – ABES, 2019-07-29)
    A set of experiments were carried out in order to establish and evaluate the potential of activated carbon, produced from coffee waste in adsorption process, in the depuration of landfill leachate. Different reagents were ...
  • Maciel, Anna Lygia de Rezende; Rodrigues, Filipe Almendagna; Pasqual, Moacir; Carvalho, Carlos Henrique Siqueira de (Crop Breeding and Applied Biotechnology, 2016-03)
    The study aims to compare the efficiency of previously used liquid media for coffee, evaluating NAA concentrations in liquid medium and proline in semi-solid medium in the regeneration of somatic embryos and asses ...
  • Willink, Maria C Granara de; Pirovani, Victor D.; Ferreira, Paulo S. F . (Sociedade Entomológica do Brasil, 2010-07-22)
    Five Coccus on Coffea arabica from the states of Bahia, Espírito Santo and Minas Gerais were studied. Females were prepared and mounted in Canada balsam. Coccus brasiliensis Fonseca and Coccus lizeri (Fonseca) were redescribed ...
  • Silva, Juarez de Sousa e; Donzeles, Sérgio Maurício Lopes; Soares, Sammy Fernandes; Moreli, Aldemar Polonini; Vitor, Douglas Gonzaga (Embrapa Café, 2014-01)
    Na opção pela produção de café com qualidade superior não se pode negligenciar ou diminuir a importância de nenhuma das operações de colheita e pós-colheita. Ninguém, por melhor que trabalhe, é capaz de melhorar a qualidade ...
  • Matiello, J.B.; Bartelega, Lucas; Paiva, Carolina R.; Meneguci, Bruno M. (Embrapa Café, 2018)
  • Matiello, J. B.; Garcia, A. W. R.; Figueiredo, Edson C.; Paiva, Ana Carolina R. S. (Embrapa Café, 2010)
    O presente trabalho objetivou avaliar a perda de K pelas folhas do cafeeiro, em 2 condições importantes, quando ainda verdes, na planta, e quando secas, estando no chão e assim cedendo nutrientes na sua reciclagem.
  • Abreu, Giselle Figueiredo de; Scalco, Myriane Stella; Borém, Flávio Meira; Dominghetti, Anderson Willian; Correa, Plínio Duarte; Matos, Nágla Maria Sampaio de (Embrapa Café, 2013)
    Técnicas como a irrigação e o manejo adequado das adubações são ferramentas que, se devidamente utilizadas, podem propiciar aumentos significativos na produtividade e na qualidade do café. Comprovadamente, a nutrição ...
  • Rufino, M. A.; Lambert, R. A.; Morais, T. P.; Teodoro, R. E. F.; Melo, B. de (Embrapa Café, 2007)
    O objetivo do trabalho foi avaliar a influência de diferentes lâminas de irrigação nas características de produtividade, rendimento e renda do cafeeiro nas safras 2006/07 e 2007/08.
  • Morais, T. P.; Rufino, M. A.; Lambert, R. A.; Teodoro, R. F.; Melo, B. de (Embrapa Café, 2007)
    Este trabalho objetivou avaliar a influência das lâminas de irrigação no crescimento vegetativo do cafeeiro nas safras 2006/07 e 2007/08.
  • Lambert, Ricardo Alexandre (Instituto de Ciências Agrárias - Universidade Federal de Uberlândia, 2009-02-05)
    Objetivou-se com este trabalho avaliar o desenvolvimento vegetativo, produtividade, rendimento e renda do cafeeiro Rubi, linhagem MG-1192, cultivado sob diferentes lâminas de irrigação no período de 2002 a 2008. O experimento ...
  • Baptista, Ayrton Luiz (1958-04)
    Vivamente impressionados com a região cafeeira do Paraná, ficaram os delegados à Conferência Internacional do Café, com a visita realizada ao norte do Paraná. A excursão visou, como a realizada dias antes no interior de ...
  • Soares, Daiane dos Santos; Silva, Elisângela Aparecida da; Carvalho, Milene Alves de Figueiredo; Pereira, Fernanda Aparecida Castro; Guimarães, Rubens José (Editora UFLA, 2021)
    In coffee plants, fertigation can be an alternative way to minimize the negative effects exerted by drought and maximize fertilizer use efficiency. However, the fertilization recommendations for fertigated coffee trees are ...
  • Costa, Jéfferson de Oliveira; Coelho, Rubens Duarte; Barros, Timóteo Herculino da Silva; Fraga Junior, Eusímio Felisbino; Fernandes, André Luís Teixeira (Editora da Universidade Estadual de Maringá - EDUEM, 2019)
    The leaf area index (LAI) is relevant in studies of phenomena at different scales, such as for the leaf to canopy scale and the calculation of the extinction coefficient of photosynthetically active radiation (kPAR), ...
  • Silva, Edilson Marcelino; Furtado, Thais Destefani Ribeiro; Fernandes, Jaqueline Gonçalves; Cirillo, Marcelo Ângelo; Muniz, Joel Augusto (Universidade Federal de Santa Maria, 2019)
    Coffee crops play an important role in Brazilian agriculture, with a high level of social and economic participation resulting from the jobs created in the supply chain and from the income obtained by producers and the ...
  • Martins, Samuel CV; Morais, Leandro E; Sanglard, Matheus; Menezes-Silva, Paulo; Mauri, Rafael; DaMatta, Fábio M (Embrapa Café, 2015)
    Hydraulic traits such as leaf hydraulic conductance (Kleaf ) define the xylem operational limits at the leaf level. Leaf hydraulic vulnerability was assessed in two field-grown coffee cultivars under a severe drought to ...
  • Assis, Gleice Aparecida; Assis, Franscinely Aparecida; Scalco, Myriane Stella; Parolin, Francisco José Toloza; Fidelis, Iraci; Moraes, Jair Campos; Guimarães, Rubens José (Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa, 2012-02)
    The objective of this work was to evaluate the effect of different drip irrigation regimes and planting densities on the incidence of the leaf miner, Leucoptera coffeella, in arabica coffee plants for one year. The experiment ...
  • Reis, L.A.C.; Carvalho, F.P.; França, A.C.; Francino, D.M.T.; Pinto, N.A.V.D.; Freitas, A.F. (Sociedade Brasileira da Ciência das Plantas Daninhas, 2018)
    The most widely used herbicide in coffee crop is glyphosate, it inhibits the biosynthesis of secondary metabolites, responsible for structures and substances of plant defense. This work aimed to evaluate the morphoanatomy, ...
  • Sousa, Leandro Pio de; Silva, Marcio José da; Mondego, Jorge Maurício Costa (Sociedade Brasileira de Genética, 2018)
    Coffee is one of the most valuable agricultural commodities and the plants’ leaves are the primary site of infection for most coffee diseases, such as the devastating coffee leaf rust. Therefore, the use of bacterial ...

Buscar em toda a Biblioteca


Sobre o SBICafé

Navegar

Minha conta